تاریخ وبلاک نویسی در افغانستان

ساخت وبلاگ
وبلاگ نویسی در افغانستان هر چند پیشینه زیادی ندارد، اما در سالهای اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است، سقوط طالبان مبنای وبلاگ نویسی در افغانستان بود، هرچند از ابتدا، افغانستان بیشتر از سرویسهای وبلاگ دهی ایرانی مانند پرشین بلاگ و میهن بلاگ استفاده می‌کردند، بعدها بلاگفا بزرگترین میزبان وبلاگ نویسان افغان شد.

وبلاگ نویسان افغان به دو گروه تقسیم می‌شوند وبلاگ نویسان داخلی کسانیکه از داخل افغانستان به ایجاد و نوشتن وبلاگ پرداختند و وبلاگ نویسان بیرون وبلاگ نویسانی هستند که در بیرون افغانستان وبلاگ نوشتند. با توجه به اینکه ایترنت از سال ۲۰۰۱ میلادی به افغانستان آمد وبلاگ نویسان بیرونی افغان پیشگامان اصلی وبلاگ نویسی در افغانستان هستند.

وبلاگ نویسان داخلی:
درباره اینکه چه کسانی نخستین وبلاگ را در افغانستان ایجاد کرده‌اند منبع مشخصی نیست، اما عده‌ای عزیز الله حکیمی، عده‌ای نسیم فکرت و عده‌ای نیز وحید پیمان را نخستین وبلاگ نویسی عنوان می‌کنند که از داخل افغانستان به نگارش وبلاگ پرداختند. وبلاگ یادداشتهایی از کابل نوشتهٔ نسیم فکرت عزیز الله حکیمی را نخستین وبلاگ نویس افغان عنوان می‌کند[۱] که در سال ۲۰۰۲ به وبلاگ نویسی پرداخته است، از آنجاییکه خود نسیم فکرت آقای حکیمی را نخستین وبلاگ نویس افغان عنوان می‌کند بنظر نمی‌رسد که خود نخستین وبلاگ نویس افغان باشد[۲] در عین حال وبلاگ هرات در پرشین بلاگ نوشته وحید پیمان در سال ۲۰۰۱ ایجاد شده[۳] و بی‌بی‌سی فارسی نیز وحید پیمان را یکی از نخستین وبلاگ نویسان افغان عنوان می‌کند.

وبلاگ نویسان بیرونی:
در بیرون افغانستان وبلاگ نویسی زودتر از داخل افغانستان شروع شد، ضیا افضلی اهل هرات و مقیم کانادا با ایجاد وبلاگ آتش یا غزل امروز افغانستان که البته بیش از همه شعر و زندگینامه شاعران را منتشر می‌کرد لقب بی چون و چرای نخستین وبلاگ نویس بیرونی افغان را ربود که البته با اصول وبلاگ نویسی فردی تا حدود زیادی متفاوت بود، سپس لیلا صراحت روشنی که یکسال بعد از ایجاد وبلاگش وفات یافت و پس از آن پرویز آرزو با وبلاگ شعرش، عبدالملک شفیعی با وبلاگ «بامیان»، امیر سیاقشو (سخیداد هاتف) با «لحظه‌ها»، صبورالله سیاسنگ، عمر راوی با وبلاگ «یک برگ» و تعدادی دیگر به عرصه وبلاگ نویسی روی آوردند.

سرویس های وبلاگدهی افغانستان:
درطول یک دهه گذشته تا کنون بیش از ۱۰سرویس وبلاگدهی در افغانستان ایجاد شده که فعالیت برخی متوقف شده است مواردی ازسرویس ها عبارتند از:

(ای اف جی بلاگ)-(بلاگ ای اف)-(بلاگ صفر)-(سی 33)-(بلاگ ای اف جی)-(وبلاگ)-(میزبان بلاگ)

+ نوشته شده توسط علی ساحل در سه شنبه بیست و سوم خرداد ۱۳۹۶ و ساعت 11:45 |
تاریخ وبلاک نویسی در افغانستان...
ما را در سایت تاریخ وبلاک نویسی در افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : newarticals بازدید : 253 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 14:24